עוגה לטו בשבט
עוגה טעימה במיוחד לחג
אפייה בתבנית אינגליש קייק
בעוגה הזאת שכבת הפירות למטה והבצק למעלה
לפני ההגשה הופכים כדי שהפירות יהיו למעלה.
חומרים: 2 כוסות מגוון פירות יבשים קצוצים גס
1.5 כוס קמח תופח (מנופה)
3 ביצים שלמות
0.5 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
למי שאוהב אפשר להוסיף כפית קינמון טחון
אופן ההכנה: 1. מערבלים במיקסר 3 ביצים + 1/2 כוס סוכר
2. מוסיפים את השמן בזרימה איטית וממשיכים בערבול
3. מוסיפים את הקמח המנופה
4. משמנים את התבנית
5. קוצצים גס את הפירות היבשים ומרפדים איתם את תחתית התבנית
6. יוצקים מעל את הבלילה
7. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות (משך האפייה תלוי בתנור שלכם- אז פשוט בודקים עם קיסם)
* בתום האפייה מצננים והופכים על כלי הגשה ובוזקים מעל אבקת סוכר.
ט"ו בשבט שמח