לחץ על הקטגוריה ע"מ לראות את האפשרויות:
א א א

מאפייני טקסט

שינוי ניגודיות

שינוי צבעים

חיווי פוקוס

כפתורי עצירה

כללי

גלול לעוד אפשרויות

קסם מתוק בכפות ידיך

29/09/2020

מה זה בצק סוכר?

בצק סוכר הוא בצק לבן שעשוי  מאבקת סוכר, מים וחומרים מייצבים.
אפשר לצבוע אותו, לרדד אותו ולפסל אתו – וכך ליצור ממנו כל צורה בכל צבע שרוצים.
בעבר הוא נמכר רק בחנויות מתמחות, אבל כיום אפשר לרכוש אותו בכל רשתות השיווק
ואפילו ניתן לרכוש בצק צבעוני שחוסך את תהליך הצביעה המייגע.

אחסון בצק סוכר

בצק סוכר רגיש ללחות וליובש. לכן יש לשמור אותו באריזתו המקורית האטומה במקום יבש וחשוך .
אסור לשמור אותו במקרר. לאחר פתיחת האריזה יש לעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד ולהכניסו לקופסה סגורה היטב.

כללים בסיסיים 

בצק סוכר רגיש ללחות וליובש: הוא הופך לעיסה דביקה כשמרטיבים אותו יתר על המידה,
מתייבש ונסדק כשלא מגנים עליו בזמן העבודה. לכן חשוב להקפיד על כמה כללים:

1. כשלא מעבדים את הבצק, יש להכניסו לשקית ניילון אטומה. 

2. כדי להדביק חלקי בצק סוכר זה לזה לרוב משתמשים במים,
  כדי למנוע הרטבת יתר, יש להשתמש בכמויות מים קטנות ככל האפשר לצורך ההדבקה.

3. את העוגה המוכנה יש לשמור עד מועד המסיבה מחוץ למקרר, בחדר ממוזג למספר שעות בלבד.
    במידה ומדובר בזמן ארוך יותר אני ממליצה להכניס את העוגה למקרר כשהיא נמצאת בתוך קופסה סגורה (עדיף גם לעטוף את הקופסה בניילון)
    את העוגה יש להוציא מהמקרר מספר שעות לפני מועד האירוע, לחדר ממוזג, רק אחרי שתהליך ההתעבות יסתיים להסיר את הניילון ולהוציא מהקופסה.

4. את העוגה יש לאפות יום לפני העיטוף בבצק סוכר, היא צריכה להיות בטמפרטורת החדר.

ציוד בסיסי

השמים הם הגבול מבחינת אביזרים המיועדים לעבודה עם בצק סוכר,  
חותכנים, חותמות, מערוכים מעוצבים, מכחולים, גלגלות, תבניות לחיצה ועוד.
אל תמהרו לקנות את הכל ומיד, ציוד וחומרים בסיסיים מספיקים לגמרי ליצירת עוגת בצק סוכר נהדרת
*  קורנפלור או אבקת סוכר לקימוח משטח העבודה.
*  CMC – אבקה שאותה יש להוסיף לבצק סוכר אם רוצים לפסל בו צורות.
*  שקיות ניילון למניעת התייבשות הבצק.
*  צבעי מאכל בג'ל או אבקה בצבעי יסוד: אדום, כחול וצהוב. איתם ניתן ליצור בערבוב צבעים נוספים.
   כאמור ניתן היום לרכשו בצק צבוע, שחוסך את שלב הצביעה, אז גם צבעי מאכל לא חובה בשלב ראשון.
*  כלי עבודה: מערוך, סכין חדה,  מכחול למריחת המים  ומחליק.

מאמר מפורט בנושא תוכלו למצוא בקישור הזה

מה בקשר לעוגה עצמה?

עוגה מעוצבת עם בצק סוכר היא קודם כל עוגה, לכן  היא חייבת להיות טעימה.
אבל חשוב גם שהיא תהיה יציבה, כדי שתוכל להחזיק את המשקל שמעמיסים עליה הקישוטים מבצק הסוכר;
וגם שתוכל להישמר מחוץ למקרר.
לכן בדרך כלל נשתמש בעוגה בחושה כבסיס (עוגת שוקולד/עוגת וניל) אין אפשר להשתמש בעוגת מוס או גבינה.
כדאי גם שהעוגה תהיה גבוהה, זה גם מרשים וגם משאיר מקום ליותר קישוטים.
רצוי למלא את העוגה במילוי כלשהו שיתאים לאחסון מחוץ למקרר, כמו ממרח שוקולד, ריבה או גנש שוקולד.
את העוגות שלי אני ממלאת לרוב, בגאנש מוקצף. בכל שכבה גאנש אחר שוקולד לבן, שוקולד חלב, שוקולד מריר.
רוצים מתכון שווה לעוגה שמתאימה לעיטוף בבצק סוכר? לחצו על הקישור הזה 

על איזה משטח להניח את העוגה?

המשטח שעליו מונחת העוגה הוא חלק בלתי נפרד ממנה, ולכן כדאי להקדיש לו תשומת לב.
הוא חייב להיות מספיק גדול ויציב כדי לשאת את משקל העוגה וגם להתאים לה מבחינת צבעים ועיצוב.
המשטח יכול להיות עשוי מעץ, מעמד ייעודי לעוגות,  אני משתמשת בקאפה אותו אני חותכת לגודל הרצוי,
מצפה אותו בטפט מיוחד שמתאים לעיצוב העוגה, שנמכר בחנויות המתמחות.
כשמדובר בעוגת חתונה/בר או בת מצווה אני מצפה את המשטח בבצק סוכר כדי להשוות לה מראה יוקרתי יותר.

איזה כישורים צריך כדי לעצב עוגה?

* סבלנות
* רצון ללמוד ולהתפתח
* חוש אסטטי
* יצירתיות 

מתחילים,

1. יום לפני העיטוף, אופים את העוגה, מצננים בחדר עוטפים בניילון נצמד כדי שהעוגה לא תייבש.

2. ביום העיטוף, פורסים את העוגה עם פורס מיוחד, וממלאים בשכבות קרם.

3. מורחים על העוגה כולה גאנש שוקולד מריר, ומכניסים לחצי שעה למקרר כדי שהקרמים יתייצבו.

4. בצק סוכר גולמי, פריך לכן צריך ללוש אותו.

5. מפזרים בנדיבות קורנפלור או אבקת סוכר על השולחן ומרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ.
    גודל עלה בצק צריך להיות שווה לגודל פני העוגה + פעמיים הגובה שלה. 
    *  כדי למנוע את הידבקות הבצק למשטח העבודה בזמן הרידוד, אסור להפעיל תפעילו לחץ חזק מדי על המערוך.
      צריך לסובב מדי פעם את עלה הבצק. אם הוא בכל זאת נוטה להידבק, יש להרים בזהירות ולפזרו עוד קצת קורנפלור או אבקת סוכר.

6. מניחים את הבצק המרודד על העוגה, מיישרים מלמעלה בעזרת מחליק ומהדקים היטב לדפנות העוגה.
    את  הקפלים שנוצרים  – פותחים אותם לשני הצדדים ומהדקים שוב. חותכים את שאריות הבצק בעזרת גלגלת.
    את השאריות אפשר לשמור בשקית אטומה ולהשתמש בהן שוב בעתיד  בתנאי שאין עליהן שאריות קרם.

קישוט 

את העוגה ניתן לקשט בכל דרך וצורה שתרצו, כיד הדימיון הטובה עליכם.

1. תמונה אכילה
2. הדפס עומד של דמות
3. חיתוכי בצק סוכר
4. דמות מפוסלת בבצק סוכר
5. פרחי בצק סוכר
6. ממתקים וזילוף רואיל אייסינג

רוצים לדעת יותר? 
כל שצריך זה להתקשר אלי 
052-3653130
נתאם מועד לסדנה פרטית בה אלמד אותך עקב, את כל הסודות והדרכים לעוגה חלומית 

בתום הסדנה, תצאו עם עוגה מעוצבת מעשה ידכם וידע לעצב עוגה דומה גם בעתיד.

את כל החומר הנלמד תקבלו מודפס, ותמיכה טלפונית ממני, גם לאחר הסדנה.

בינתיים, מוזמנים לשוטט בבלוג, למצוא עוד מאמרים שכתבתי ולהעשיר את הידע שלכם בתחום עיצוב עוגות בצק סוכר.


שלכם

מיכל מאיה