לחץ על הקטגוריה ע"מ לראות את האפשרויות:
א א א

מאפייני טקסט

שינוי ניגודיות

שינוי צבעים

חיווי פוקוס

כפתורי עצירה

כללי

גלול לעוד אפשרויות

עוגת וניל תפוז

25/04/2016

חומרים

5 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפיות גרד קליפת תפוז
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח תופח (חבילת אוסם קטנה)

אופן ההכנה
מקציפים במיקסר את הביצים השלמות כ- 2 דקות עד להיווצרות קצף צהבהב, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים כ- 7 דקות. (במהירות גבוהה)
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן, מיץ תפוזים, קליפת התפוז ותמצית הווניל.
מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי שימוש בנפה.

יוצקים לתוך תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

מכניסים לתוך תנור שחומם מראש על 170 מעלות,
אופים עד שהקיסם יוצא יבש

בתום האפייה לאחר שהעוגה התקררה פורסים אותה לרוחב וממלאים בקרם וניל 
אופן הכנת הקרם: (מומלץ להכין יום קודם)
250 מ"ל שמנת מתוקה 
300 גר' שוקולד לבן
3 כפות אינסטנט וניל צרפתי (יותר טעים מהווניל הרגיל)

מכניסים את השמנת המתוקה לסיר ומחממים כמעט עד לנקודת רתיחה (זהירות כשכבר רותח השמנת מתפרקת)
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן. בוחשים בזהירות עד להמסה מלאה.
מכניסים למקרר למספר שעות 
לפני מילוי העוגה בקרם מקציפים אותו עם 3 כפות אינסטנט וניל .

בתיאבון
מיכל מאיה